miércoles, 10 de junio de 2009


Re- creació artística del Tarot de Marsella.Exposicions a Santa Susanna, can RatésAquest dies en l’espai de can Ratés de Santa Susanna trobareu dins l’àmbit -Màgic Art-, una exposició compartida d’Art Postal en el que han participat totes les persones que han volgut deixar la seva empremta en la Pau i els Drets Humans.
Hi haurà la creació d’un Mandala Sagrat, realitzat per els monjos budistes de la casa del Tibet i la instal·lació Poètic-visual sobre el Tarot, en aquesta proposta pretenc compartir l’espai amb els expositors i també amb els visitants i que aquesta exposició sigui també part de vosaltres.


Espai poètic-visual, creatiu –Tarot-


Els Arcans del Tarot com a eix de connexió amb la nostra essència, d’això parteix aquesta proposta.
Una instal.lació poètic-visual on la relació amb l’entorn ens apropa al nostre interior. Cada Arcà, (paraula, que significa secret) ens qüestiona si som o estem prou receptius per poder entendre el seu misteri,...la nostra essència.
Ens trobarem amb un Laberint d’Arcans on podem cercà el nostre camí i als nostres peus un Mar de Paraules, que ens donarà l’oportunitat d’imaginar, -per tant de viure- el miracle......caminar damunt l’aigua,...o........i d’això es tracta de crear un espai estimulant a la nostra imaginació i així potenciar la nostra creativitat que ens conduirà sens dubte a mons paral·lels on tot el que somiem és possible.

El Tarot com a generador d’energia ens proporciona les eines necessàries per realitzar el camí i “vivenciar” la nostra pau interior.


Les revolucions han de començar per un mateix.

Tal com deia Jung: “Només treballant contínuament en el increment de la seva consciència troba l’home el seu més gran significat, així com la realització dels seus valors més alts.




Re-Tarot

Em va atraure enormement el seu poder simbòlic, com a pintora aquelles imatges en varen transportar a altres espais, la seva simbologia canviant amb l’època i amb un poder enorme de suggestió em van atrapar.
Hi ha un cert desprestigi del Tarot , endevinadors, pitonisses i demés s’han apoderat en certa forma d’ ell i l’hem abandonat associant-lo amb personatges i amb prediccions... un tant.... vaja “poc serioses” però el Tarot és molt més que tot això, té poc a veure amb el futur i molt, molt, amb el present .
Són un conjunt d’imatges capaces de desvetllar-nos els secrets més profunds de la nostra consciència, Ens fan retrobar amb aquells espais perduts de la nostra essència més profunda , les seves "imatges arquetípiques" ens proporcionen claredat per reconèixer amb nosaltres capacitats que no han pogut surti a la llum , per tant fer-nos més conscients, formen part del nostre inconscient col·lectiu, terme empleat per Jung que fa referència a aquella part nostra, inconscient quasi perduda dels nostres ancestres que nosaltres relacionem directament amb la intuïció (pensem).
Hem de recordar que..... dins nostre encara tenim un món ple de misteri, on sabem que nosaltres existim més enllà de qualsevol lògica i de qualsevol causalitat.
En aquesta re-creació del Tarot de Marsella en cap moment hi ha la pretensió de substituir ni canviar rés, al contrari m’he capbussat i submergit per tal de nodrir-me i poder fer així la meva pròpia visió plàstica.
El Tarot una veritable font del veure .
El Tarot com a llenguatge simbòlic.
El símbol com a llenguatge de l’inconscient
Mirall de les emocions,
desvetlla les inquietuds més profundes
i el seu sentit, ressona en el nostre interior.
Poderós Activador de la imaginació, per tant de la creativitat, ens fa comprendre la veritable essència .
I recorda:
S’activa amb la teva mirada, no tan sols la dels teus ulls, sinó quan mires

amb tot al teu ésser.
victòria



Tal com deia Brossa, “en el joc, qui perd es mentida i qui guanya s’enganya”
Bon viatge

A qui pugui interessar. El joc de Tarot estarà a la venda durant la Fira Màgica de Santa Susanna els dies 19,20,21 de juny, preu de promoció durant la Fira 15Euros

Carta 0 Re-Tarot

Le mat ????? El boig, Le fou***** ........El loco, ........The fool !!













No hay comentarios:

Publicar un comentario