viernes, 26 de mayo de 2023

ROMÀ VALLÈS A TEIÀ

Romà Vallès a Teià

Aquesta exposició neix de la voluntat de posar en valor la presencia de l’artista Romà Vallès a Teià en relació al centenari del seu naixement (1923-2023). L’any 1968 el pintor Roma Vallès s’insta-la a la masia gòtica de Can Monac de Teià, esdevenint aquest espai l’escenari principal de la seva producció artística durant trenta dos anys.

L’espai gòtic de la masia i el seu entorn, li proporcionen l’ambient idoni per desenvolupar les seves pintures abstractes i així ho explicita en nombroses cites i fotografies publicades en els seus catàlegs monogràfics. Al llarg dels anys Romà Vallès va deixar a Teià 28 obres en col·leccions publiques i privades. Amb aquest fons vestim l’exposició.

Malgrat la limitació autoimposada d’exposar sols les obres que han quedat a Teià, podem mostrar exemples de casi totes les series que Romà Vallès va produir fins que deixa l’estudi l’any 2001. Cosmogonies Serie blanca i Collage El Mundo roto dels anys 60, Floracions, Quatre elements i Nous conceptes Proces-pintura dels anys 70, Serie Signes dels 80 i Nous espais i Entre segles dels 90.

Romà Vallès a Teià es un reconeixement a la seva presencia al poble. Un treball basat en l’afecte i un retorn dels seus deixebles, Jordi Cerdà, Joan Casellas i Victòria Pujadas a les seves ensenyances i amistat. Com a matèria de la mostra, 15 obres pictòriques i un munt de documents i records, llargues xerrades i visions còsmiques sota la via làctia que creua el sostre a quatre aigües de Can Monac.

Joan Casellas i Victòria Pujadas


.

https://www.bonart.cat/ca/n/44005/tapies-valles-i-rafolstres-figures-clau-de-linformalisme-catala


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario